Alghero

Alghero is een stad in het noordwesten van Sardinië
Alghero is een stad in het noordwesten van Sardinië, beroemd om zijn historische verleden en zijn stranden. Deze stad is zo uniek omdat het een Spaanse kolonie was en je nog steeds alle Catalaanse tekens in de hele stad kunt vinden. De straatnamen zijn ook in Catalaans en er zijn ook mensen die Catalaans spreken en niet het Sardisch dialect. De menu's in de restaurants zijn vaak ook in het Catalaans geschreven, niet alleen in het Italiaans en het Engels.

Alghero is een prachtige stad in de Middellandse Zeegebied met oude muren en het stadscentrum. Je zult er zoveel leuke bars, restaurants, kleine winkels en veel cultuur vinden. De muren met zijn oude armen voor de verdediging van de stad zijn absoluut te zien. In het oude stadscentrum vind je veel sieraden gemaakt in Sardinië met het populaire koraal van Alghero, dat bekend staat als een van de mooiste en duurste ter wereld.

Vanuit de toeristische haven van Alghero kun je verschillende excursies per boot doen. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar dolfijnen, die vaak in de buurt van Alghero zwemmen en wat ook een geweldige ervaring is om de grot van Nettuno bij Capo Caccia te verkennen, een van de beroemdste in Italië. Je zult zien hoe het water de rotsen jaren en jaren vormde. Je kunt de Grotten ook lopend bezoeken vanuit Capo Caccia. Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht over de Middellandse zee.

In de buurt van Alghero kun je een ander kostbaar historisch monument van Sardinië vinden - Nuraghe Palmavera. Nuraghi zijn typische Sardijnse oude stenen gebouwen uit het bronzen en ijzertijdperk.

Natuurlijk biedt Alghero je ook prachtige zandstranden langs de stad en ook er buiten. Als je langer dan een dag in Alghero verblijft, raden we je aan om ook naar Stintino te gaan, een dorp in de buurt van Alghero met stranden met zand zo fijn en wit dat je het nooit zult vergeten.

Vanuit de toeristische haven van Alghero kunt u ook een boot nemen naar de stranden van Capo Caccia, die meestal alleen te bereiken zijn per boot of met een lange wandel- en klimsessie. Dus, vergeet niet om Alghero en omgeving te bezoeken tijdens een verblijf in een van de villa's op Sardinië!
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.