Boottochten

in het noorden van Sardinië

Boottochten in het noorden van Sardinië
Boottochten in het noorden van Sardinië worden ten zeerste aanbevolen, vanwege de aanwezigheid van veel kleine eilanden en een uitstekende zee. Daarom willen we u een aantal routes voorstellen.

Een boottocht binnen de Arcipelago della Maddalena is een must voor uw vakantie op Sardinië. U kunt uw tour vanuit verschillende plaatsen starten, zoals Palau of Santa Teresa di Gallura. De boten stoppen vaak tijdens de reis, waarin je direct in het water van de Archipel kunt duiken of adem kunt halen op enkele van de mooiste stranden van Sardinië. Daarom kunt u een paar verschillende plaatsen bezoeken tijdens een daguitstap, terwijl uw kinderen plezier hebben bij het kijken naar de vissen die overal om hen heen zwemmen. In de meeste boten wordt er lunch geserveerd, maar er is ook de mogelijkheid om iets van huis mee te nemen, als je dat wilt. Het water van de Archipel is kristalhelder met enkele eigenaardige tinten groen en blauw.

Het eiland Asinara ligt voor de kust van Stintino en heeft de status van nationaal park.

Er zijn veel tours van verschillende lengtes waarmee u de zee en de onderwaterwereld kunt bezoeken. De meesten beginnen direct vanuit Stintino en raken de beroemdste stranden, maar ook het achterland. Daar kunt u de beroemde witte ezel vinden, waaraan het eiland zijn naam ontleent. Deze dagtocht is vooral geschikt voor kinderen.

Andere boottochten kunnen worden georganiseerd vanaf Cala Gonone, om de grot van Bue Marino te bezoeken. Bovendien is het vaak mogelijk om deel te nemen aan een gecombineerde tour, met een bezoek aan de grot en een lange pauze aan het beroemde strand van Cala Luna, om jezelf op te frissen in het kristalheldere water. Daar kunt u ook een ijsje of een vers sapje krijgen,of  naar het restaurant achter het strand gaan. Vanaf Cala Gonone is het ook mogelijk om andere unieke stranden te bezoeken, die nauwelijks te voet bereikbaar zijn, zoals Cala Goloritzè of Cala Mariolu.

Voor alle liefhebbers van waterzoogdieren, raden we een boottocht aan waar ze de dolfijnen van Alghero of Golfo Aranci kunnen observeren. Hier worden verschillende tours aangeboden, zelfs met biologen aan boord, die alle belangrijke kenmerken van deze waterdieren beschrijven.

Hier zijn zelfs enkele villa's die we kunnen aanbevelen: La Musa: Villa op slechts 100 meter van het strand, Villa Zaffran: luxe villa, Villa Camelie met zwembad en Il Saluto del Sole: huis op een klif boven de zee.

Het is aan jou om de beste tour te kiezen!
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.