Costa Paradiso Villa's te huur

Een prachtige locatie op Sardinië

Costa Paradiso Villa's te huur
In de vroege jaren zestig, toen Aga Kahn zijn project begon in Costa Smeralda, begon een groep investeerders villa's te bouwen in een ruig gebied tussen Trinità d'Agultu e Vignola, een deel van de kust die blootgesteld is aan Mistral-wind, met grote rode rotsen voor de zee en de kleine verborgen baaien in de mediterrane wildernis; zo werden de te huren Costa Paradiso villa's geboren.

Alle te huren villa’s in Costa Paradiso hebben een fantastisch uitzicht op zee, meestal hebben ze een zwembad waar je heerlijke tijden kunt doorbrengen met een prachtig uitzicht. De villa's zijn goed geïntegreerd in het natuurlijke landschap, vanuit de ene villa kun je de anderen niet gemakkelijk zien. Maar niet alle villa's zijn gebouwd volgens dezelfde criteria. In Costa Paradiso zie je de overblijfselen van een bepaalde nederzetting, een koepel, een betonnen dunne schaalstructuur opgetild door luchtdruk. Deze koepels werden gebouwd zonder bouwstelling. Er zijn 1600 van deze koepels in 23 landen ter wereld; ze zijn uitgevonden door Dante Bini in de jaren ‘60.

Degenen in Costa Paradiso waren in 1971 gecommitteerd aan architect Bini door Michelangelo Antonioni, een van de grootste Italiaanse regisseurs die ging met zijn liefde, de actrice Monica Vitti. Ze kwamen aan op Sardinië terwijl ze opnamen op Magdalena Archipel eiland Budelli de film “Deserto Rosso”, en al rijdende langs de wilde kust werden ze verliefd op Sardinië en zijn omgeving. Omdat hun relatie erg open was, deelden ze het huis niet, maar Antonioni gaf opdracht voor een tweede kleinere schaal dichtbij de eerste, zodat de actrice haar eigen ruimtes kon hebben. Ze brachten veel gelukkige zomers door in hun koepels en toen hun liefde over was verkochten ze de koepels. Een van hen (de kleinere) is hersteld en wordt nog steeds gebruikt, maar de grotere is uit elkaar aan het vallen, zoals de herinneringen van een grote liefde.

Nu kun je een heerlijke vakantie in de natuur doorbrengen in een van onze nieuwe villa's met zwembad, waar het comfort en het constante contact met de wilde natuur jouw vakantie onvergetelijk zullen maken.

Dit zijn onze suggesties voor jullie vakantie:
Villa Le sfumature del melograno
Villa Il rifugio degli architetti
Villa Il saluto del Sole
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.