Costa Smeralda

de meest fascinerende bestemming op Sardinië

Costa Smeralda: de meest fascinerende bestemming op Sardinië
Costa Smeralda, de meest fascinerende bestemming op Sardinië, is het deel van het noorden van Sardinië van Palau tot San Teodoro, vol met stranden en baaien en beschouwd als het mooiste van Sardinië, van de Middellandse Zee en zelfs van de hele wereld.

De kleur van het water is groen als de kostbare smaragd en je zult verbazingwekkende baaien vinden zoals Cala Granu en Cala Petra Ruia en ook de mooiste stranden van de wereld zoals Capriccioli, Cala di Volpe, Piccolo en Grande Pevero en Romazzino. Het betoverende strand van Il "Principe" ligt in het hart van deze kust, vlakbij het beroemde stadje Porto Cervo.

Het is niet gemakkelijk om te bedenken over hoe dit land vóór de jaren 60 was: het was een woest woestijnland, meestal platteland en onbewoond. Vandaag vertegenwoordigt het, dankzij de investeringen van de prins Aga Khan en de oprichting van Consorzio Costa Smeralda, een van de meest populaire plaatsen van de internationale jetset.

Dit gebied dicteert nog steeds mode en trends en vertegenwoordigt tegelijkertijd de vakantiebestemming voor uitmuntendheid, vol magie en unieke plekken.

Ondanks de constructie en de plotselinge toename van de  bevolking heeft Costa Smeralda het onderscheid behouden tussen het originele en suggestieve gebied: het landschap, gemarkeerd door gladde granietrotsen tegen de tijd en de smaragdgroene zee.

Costa Smeralda, ook beroemd om zijn nachtleven en roddels, biedt een van de beroemdste clubs ter wereld die wordt bezocht door beroemdheden en rijke ondernemers van alle kanten: The Billionaire, een weelderige club waar alles vol is van ongebreidelde luxe; the Ritual, een discotheek gecreëerd in een rots volgens een plan van een originele architect.

Als Porto Cervo het belangrijkste punt in Costa Smeralda is, is Porto Rotondo met zijn pleinen en prestigieuze winkels de perfecte plek voor mensen die van winkelen houden.

De meest geschikte villa's om de omgeving van Costa Smeralda te verkennen zijn: Villa Il Golfo di Marinella: luxe villa met zwembad, Villa Ephelia: luxe villa in Porto Cervo en Villa Surzaga.
 Costa Smeralda is absoluut een plaats om te bezoeken tijdens uw vakantie op Sardinië. Zien om te geloven!
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.