De mooiste stranden in het noorden van Sardinië

De mooiste stranden in het noorden van Sardinië liggen in het nationale park van La Maddalena, dat een echt juweel van de Middellandse Zee is. Enkele van de beroemdste en suggestiefste stranden van Sardinië en van de wereld bevinden zich hier in deze groep van prachtige eilanden.

De eigenaardigheid van deze verbazingwekkende plaatsen is de aanwezigheid van baaien die samen met de zeebodem felle kleuren produceren, variërend van alle tinten blauw tot die van diepblauw. Er zijn prachtige en beroemde stranden zoals Spiaggia Rosa (waarvan de kleur van de zeebodem wordt gegeven door de schelpen van een bepaald eencellig organisme), de Spiaggia del Cavaliere op het eiland Budelli, de stranden van Cala Coticcio; de Cala Napoletana en de Spiaggia del Relitto in Caprera; Cala Corsara en Cala Granara in Spargi.

Het nationale park van La Maddalena is ook erg belangrijk vanuit een cultureel en historisch oogpunt, want er is het huis waar Giuseppe Garibaldi de laatste tijd van zijn leven doorbracht en dat vandaag een museum is van herinneringen en geschiedenis van een van de grootste Italiaanse persoonlijkheden van de achttiende eeuw.

Er is de mogelijkheid om Caprera en de andere eilanden te bezoeken via verschillende privé-bedrijven die boottochten organiseren. Bovendien is dit gebied goed georganiseerd om toeristen te verwelkomen, die gemakkelijk appartementen of vrijstaande villa’s kunnen verhuren, bijvoorbeeld in Palau, Costa Paradiso en Santa Teresa Gallura, die zich op een strategische positie bevinden, zodat u het noorden van Sardinië ook zonder problemen kunt bezoeken in een korte tijd. Bijvoorbeeld het prachtige strand van Spiaggia Rosa: Er wordt verteld dat 28 jaar geleden de huidige bewaker van het eiland aan boord van een catamaran reisde en toen hij de zee van het eiland Budelli zag besluit hij zijn leven te veranderen, betoverd door de schoonheid en charme van het strand van Spiaggia Rosa. In plaats van naar Polynesië te reizen, besloot hij in dit kleine hoekje van dit paradijs te verblijven en van een oud militair gebouw zijn huis te maken en te genieten van zijn status van unieke bewoner van een echt paradijs: Spiaggia Rosa.

Deze villa's voor uw vakantie die perfect zijn om de omgeving te verkennen: Villa Baciata dal Sole, Villa Danza dei Fenicotteri en Villa Zaffran.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.