Duiken en snorkelen op Sardinië

Duiken en snorkelen op Sardinië
Duiken en snorkelen op Sardinië is een van de meest populaire activiteiten tijdens de vakantie van alle gasten op dit prachtige eiland. Sardinië staat bekend als een van de mooiste plekken in Europa om de onderwaterwereld te verkennen. Het zeewater is zo helder en de rotsen van dit unieke eiland zijn het perfecte huis voor veel inwoners van de Middellandse Zee.

In het noorden van Sardinië vind je verschillende duikcentra die je de mogelijkheid biedt om excursies te doen of het PADI-certificaat te behalen dat in de hele wereld wordt erkend als een certificaat voor duikers. Ze geven je de mogelijkheid om alle benodigde theorie voor het certificaat thuis te bestuderen, zodat je wanneer je aankomt voor je vakantie  direct onder water kunt gaan om te genieten van de spectaculaire flora en fauna onder de zee.

Voor iedereen die van snorkelen houdt, ook met kinderen, raden wij de prachtige rotsachtige kusten in het noordwesten van Sardinië aan. Daar kunt u de prachtige onderwaterwereld verkennen, bijvoorbeeld in de buurt van de adembenemende baaien van Santa Teresa di Gallura of in de buurt van de prachtige rode rotsen van Costa Paradiso. Met zijn verschillende rotsstranden biedt Costa Paradiso vele mogelijkheden om te doen waar je van houdt, om het zeeleven en zijn bewoners te bewonderen.  Ook is er een duikcentrum voor degenen die graag iets nieuws willen proberen. Er zijn ook veel boten die excursies naar andere stranden aanbieden of u kunt een boot huren en op uw eigen excursie gaan om te stoppen waar u wilt gaan snorkelen of duiken.

Van schildpadden, en over zeesterren tot dolfijnen, je ziet veel verschillende dieren die onder water leven in de Middellandse Zee. Natuurlijk zijn er ook veel schaaldieren en mosselen. Je zult nooit de prachtige koraalriffen vergeten die je hier ziet.

Om de onderwaterwereld van Sardinië te verkennen, raden we je aan te verblijven in een van de geweldige vakantiehuizen en villa's in het noorden van Sardinië met zijn prachtige stranden en spectaculaire baaien, enkele ideeën voor een villa die perfect te ontdekken zijn, zijn o.a. Casa Rosa Cinque: zeezicht en zwembad, Villa Lu Culumbu: privézwembad en strand te voet, Le Sfumature del Melograno: privézwembad aan zee en Il Saluto del Sole: huis op een klif boven de zee.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.