Het noordelijkste punt van Sardinië

Santa Teresa Gallura

Het noordelijkste punt van Sardinië is Santa Teresa Gallura
Het noordelijkste punt van Sardinië is Santa Teresa Gallura. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op het eiland Corsica en vele veerboten kunnen je naar Corsica brengen enkele keren per dag rechtstreeks vanuit de haven van Santa Teresa di Gallura. De haven is ook een prachtige plek om te bezoeken met de jachten die daar ankeren. De naam van deze stad is afkomstig van koning Vittorio Emanuele I, die de stad net als zijn vrouw Maria Teresa noemde.

Santa Teresa di Gallura heeft ongeveer 5000 inwoners en er is het hele jaar door een stadleven. Tijdens de zomer vindt u vele restaurants en bars en ook kleine marktplaatsen waar u souvenirs, traditionele gerechten en handgemaakte sieraden kunt kopen. Een van de mooiste stranden van Sardinië is in de stad Santa Teresa en het wordt Rena Bianca genoemd.

Een paar minuten van het centrum van Santa Teresa di Gallura vind je Terravecchia. In dit gebied van 60 hectare zijn er slechts 20 prachtige privévilla's. Degenen die op zoek zijn naar privacy, natuur en een spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee, is dit een perfecte plek. Je hebt alle gemakken van de stad in een paar minuten, maar je kunt ook genieten van een rustige en onvergetelijke vakantie midden in de natuur.

In het westen van Santa Teresa di Gallura ligt het prachtige Capo Testa. We raden je aan om de vuurtoren te bezoeken en ook de Valle della Luna, waar in sommige grotten het hele jaar door mensen wonen, zoals in de jaren van de hippies. Capo Testa staat ook bekend om de vele rotsen, die worden gevormd door de wind. De mensen gaven verschillende namen van dieren omdat de rotsen er dankzij de wind op lijken. Natuurlijk zijn er ook prachtige stranden om te ontspannen en te genieten van de prachtige Middellandse Zee.

Sommige van de villa's die we kunnen aanbevelen om dit gebied te verkennen zijn Villa Nadira: privé zwembad, Villa Elenoire: luxe villa, Villa Yvette: villa aan zee voor 11 personen en Villa Sa Laddera: privé zwembad en zeezicht.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.