Huur een villa in Noord-Sardinië

en ontdek een paradijs

Huur een villa in Noord-Sardinië en ontdek een paradijs
Tijdens het organiseren van uw volgende vakantie, zou het huren van een villa in Noord-Sardinië de juiste balans kunnen zijn tussen wildernis en beschaving.

Sardinië is een oud land met weinig nederzettingen en inwoners die in de zomer overbevolkt raakt. Het natuurlijke landschap ziet er onaangeroerd uit met allerlei planten en mediterrane struiken (mirte, de aardbeiboom, mastiek en de mediterrane dwergpalm); sommige afgelegen baaien zijn alleen bereikbaar door te wandelen of direct vanuit de zee. Daarnaast vind je in het noordelijke deel van Sardinië de bekendste toeristische nederzettingen van Costa Smeralda, zoals Porto Cervo, Porto Rotondo, waar de jetset zich tijdens de zomer verzamelt. Huur een villa in Noord-Sardinië dat u een grote privacy met een fantastisch uitzicht op de kust biedt en de grote menigte vindt u in alle beroemde locaties die op een korte afstand met de auto zijn.

Als de wind te krachtig waait kun je altijd de stranden verlaten en een van de oude dorpjes bezoeken zoals Stintino, Castelsardo, Santa Teresa di Gallura; hier kunt u een dag doorbrengen met rondrijden over de kronkelige kleine wegen, waar lokale ambachtslieden hun typische producten in kleine winkels verkopen. Stintino werd ooit bewoond door tonijnvissers en aan deze activiteit is het het Visserijmuseum voor de tonijn gewijd. Castelsardo is een prachtige kleine stad die rijk is aan geschiedenis en beroemd is vanwege de handgeweven manden. Een geweldige complete tentoonstelling is te zien in het Museo dell'Intreccio Mediterrraneo. Santa Teresa wordt gedomineerd door de historische toren van Longosardo die is gebouwd onder het bevel van koning Filips II van Spanje in de zestiende eeuw.

Ook een rondrit door het binnenland van Sardinië zal ervoor zorgen dat je de beschaving van herders in de greep krijgt; op Sardinië zijn er meer schapen dan mensen, een groot deel van de lokale bevolking werkt in de landbouw en schapenhouderij. De beste pecorino-kaas van de wereld wordt gemaakt op Sardinië, de verschillen zijn afhankelijk van wat de dieren in de seizoenen grazen.

Hier is onze selectie van villa's met veel privacy en een prachtig uitzicht maar ook dichtbij de bewoonde wereld zijn:
- Villa Lisbeth in Stintino 
- Villa Il Faro di Cyrano in Costa Paradiso 
- Villa La Musa, Palau 
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.