In het noordoosten van het eiland Sardinië

In het noordoosten van het eiland
In het noordoosten van het eiland, omringd door een glinsterende turquoise zee en kleine en grote eilanden, staat het historische gebied van Gallura, met zijn bizarre rotsformaties, zijn heuvels en een majestueuze bergketen. Onder hen kunnen we betoverende dorpen in het achterland vinden in nog ongerepte gebieden.

Kijkend naar de zee, is het landschap van de Gallura kust gevarieerd: smaragdgroen water, fijne zandstranden, baaien en fantastische rotsformaties die, dankzij de actie van de wind en de zee, hun schoonheid aan de bezoekers laten zien. Een van hen, Prins Aga Khan, besloot in 1960, nadat hij het kleine kustgebied tussen Cala Razza di Giunco ​​en de baai van Poltu Quatu had ontdekt, te zoeken wat de Costa Smeralda zou worden. In een paar jaar tijd werd de Costa Smeralda het paradijs van filmsterren en belangrijke persoonlijkheden.

Costa Smeralda is de perfecte plek om te genieten van exclusiviteit, luxe en resort. Al jaren is het de perfecte plek om te genieten van de exclusiviteit en luxe en niet te missen voor meer populaire bestemmingen zoals Malaga, de Cote d'Azur, Monaco en Sanremo dankzij de onvergelijkbare turkooisblauwe zee, de adembenemende kreken en de luxe .

Terugkerend landinwaarts, kunnen we een ongerepte natuur bewonderen, samen met fascinerende en verlaten gebieden. Hier vormen een dichte plek en fragiele en naakte rotsen fascinerende formaties die in sommige gebieden een maanlandschap oproepen.

Geadverteerd in elke toeristengids, maar nog steeds om te ontdekken en ontdekken, is de machtige bergketen van Limbara - waar u onder kurkstenen kunt wandelen rond roverellabossen, grotten en diepe valleien, evenals het kleine charmante stadje Tempio Pausania aan de voet van Limbara. De kleine en idyllische hoofdstad Gallura ontwikkelt zich voornamelijk in het historische centrum met lokale granieten boulevards. Het hart van de stad klopt in de straten en pleinen van het centrum: van Piazza Gallura tot Via Roma, van Piazza Don Minzoni tot Via Manno en van Piazza Purgatorio tot Via Monti Masa. Staat bekend om zijn waterbronnen, Temple is de perfecte plek om te ontspannen tijdens de zomerse hitte.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in historisch toerisme, kunt u een bezoek brengen aan het huis van Giuseppe Garibaldi, de held van het Italiaanse Risorgimento, dat op het eiland Caprera groeit. Vanaf hier kunt u het nationale park Maddalena met zijn kristalheldere water bezoeken. Verder naar het westen vinden we Santa Teresa di Gallura, een klein stadje van enkele duizenden inwoners, karakteristiek en bevoorrecht dankzij de ligging op slechts enkele kilometers van Corsica. Zowel voor liefhebbers van de zee als voor de bergen is het noordoosten van Sardinië een ideale plek om uw vakantie door te brengen.

Bekijk deze villa's, ideaal om het gebied te ontdekken: Villa Camelie, Villa Lara d'Oriente: villa met zwembad in Budoni.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.