Klimmen op Sardinië

is heel populair aan het worden

Klimmen op Sardinië is heel populair aan het worden
Klimmen op Sardinië is erg populair aan het worden dankzij vele sportklimmers, die duizenden klimroutes hebben gecreëerd. Vandaag de dag vindt u op Sardinië een perfecte route voor alle niveaus van klimmen.

Er zijn veel klimscholen die cursussen aanbieden voor beginners en/of gevorderden. U kunt kiezen tussen de verschillende vormen van outdoor klimmen, er zijn cursussen die slechts voor een dag of ook voor een week zijn. De hele uitrusting kan worden gehuurd, dus je hoeft het niet allemaal mee te nemen. Het grootste deel van de rotsen waar je kunt klimmen zijn kalkstenen zoals in het hele mediterrane gebied of van graniet.

Ook voor bouldering zijn veel routes gecreëerd. Het verschil tussen klimmen en bouldering is dat bouldering zonder touw is en het wordt alleen aanbevolen voor personen die al veel ervaring hebben. Je hebt een goede techniek en kracht nodig om deze routes te doen. Het is ook mogelijk om een ​​cursus te boeken in een van de scholen en ze zullen je leren in boulderen.

De grote rotsklimgebieden op Sardinië zijn Cala Gonone aan de oostkust, Capo Caccia bij Alghero en Capo Testa bij Santa Teresa di Gallura in het noorden. Je zult routes vinden voor alle niveaus, dus je kunt ook personen meenemen die nog nooit eerder hebben geklommen. De leraar-gids zal hen de nodige technieken laten zien om de rotsen op een juiste en veilige manier te beklimmen. In Cala Conone bijvoorbeeld zijn de routes allemaal vlakbij het dorp en kunt u genieten van een van de prachtige stranden na een klimroute zoals Cala Luna of u kunt een bezoek brengen aan de grot van Cala Gonone.

Voor gevorderden of vrije klimmers vind je natuurlijk een oneindig aantal rotsen om te beklimmen en om onvergetelijke avonturen te beleven. Om te ontspannen na het klimmen raden wij u aan om een ​​mooi vakantiehuis of villa dichtbij het strand in het noorden van Sardinië te huren, bijvoorbeeld Villa Nadira: privé zwembad, Villa Lara d'Oriente: villa met zwembad in Budoni en Villa Sassifraga: op slechts enkele stappen van het strand.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.