Stintino

ligt ongeveer 35 km van Sassari

Stintino ligt ongeveer 35 km van Sassari
Stintino is ongeveer 35 km van Sassari in het noordwesten van Sardinië, tegenover het eiland Asinara. In 1885 moesten de inwoners van dit eiland deze plaats verlaten en een nieuwe woonplaats zoeken. Dus bouwden ze het kleine vissersdorpje Stintino. Tegenwoordig is het een van de bekendste plaatsen op Sardinië dankzij de prachtige stranden en de vakantievilla's die je daar kunt huren. Het uitzicht vanaf Stintino over de Middellandse zee, het eiland Asinara en de oude toren is fantastisch.

Een van de beroemdste stranden van Sardinië is La Pelosa in Stintino. Het water heeft onbeschrijfelijke kleuren van blauw, groen en turquoise. Het witte zand is zo fijn dat je het gevoel hebt om op watten te lopen. Er zijn ook barretjes en er zijn ligstoelen te huur. Het water is niet diep dus het is ook een perfect strand voor gezinnen met kinderen.

Voor het strand van La Pelosa zie je een oude toren die is ontworpen om dit prachtige gebied te verdedigen. Je kunt gemakkelijk naar dit kleine landschap zwemmen en de toren van buiten verkennen. De toegang tot de toren is om veiligheidsredenen gesloten.

Tegenwoordig staat het eiland Asinara ook bekend om zijn witte ezels en het is een natuur- en zeereservaat. Maar het is mogelijk om het eiland te bezoeken, je kunt een aantal excursies rechtstreeks boeken in Stintino. Tot 1997 was er een maximale veiligheidsgevangenis, waar zelfs grote maffia-leden naartoe werden gebracht. Maar in 1997 was de gevangenis gesloten en sinds dit jaar zijn er geen menselijke bewoners op dit eiland.

Het dorp Stintino heeft twee havens: Porto Mannu en Porto Minore, vanwaar u verschillende tochten kunt maken of een boot kunt huren. Stintino biedt u veel activiteiten om te doen. Van duiken, kitesurfen tot kajakken kunt u vele sporten in de buurt van Stintino proberen. Ook zijn bars en goede restaurants geopend tijdens het seizoen. Sommige bars en restaurants zijn ook het hele jaar geopend. Wij raden u aan of een dagtocht naar Stintino te maken of een van de prachtige vakantiehuizen in de buurt van deze unieke locatie te huren.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.