Top plaatsen om te bezoeken

in Sardinië

Top plaatsen om te bezoeken in Sardinië
De beste plaatsen om te bezoeken op Sardinië zijn talrijk, want ons eiland is vol met prachtige, betoverende plekken om te vinden en te verkennen, maar we zullen de meest populaire beschrijven. Daarom willen we u graag enkele tips geven over wat u tijdens uw vakantie kunt zien en bezoeken.

De graven van de reus van Coddu Vecchio en Li Lolghi, in de buurt van Arzachena, dateren uit 2000-1200 voor Christus en zijn echt de prijs van het kaartje waard. Hier vindt u oude tombes uit de Nuraghische tijd, met ongeveer 200 lichamen. De 4 meter hoge pilaren van de hoofdpoort zijn uitstekend en in Coddu Vecchio zijn ze volledig bewaard gebleven. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan rondleidingen door de stad Arzachena en zijn omgeving met wijngaarden.

De muurschilderingen van Orgosolo (Murales) zijn een zeer aan te bevelen bestemming voor een perfecte dagtocht voor diegenen die politieke ideeën willen ontdekken door middel van foto's in plaats van woorden. Sinds 1968 hebben veel kunstenaars de muren en rotsen van Orgosolo gebruikt om hun politieke opvattingen te vertegenwoordigen. Onder de verschillende thema's bevinden zich de oorlog, de wapenindustrie, het fascisme en vele andere, die ook recente en actuele onderwerpen behandelen. De gouden eeuw van Murales dateert van 1975, toen een leraar en zijn studenten begonnen met schilderen en bijna 20 jaar verder gingen.

Het archeologische complex Su Nuraxi is de grootste Nuraghe op Sardinië. Het is tot vandaag bestudeerd. Het monument werd rond 1500-1600 voor Christus gebouwd en in 1951 na een overvloedige regenval ontdekt en onder toezicht van de nationale autoriteiten aan het licht gebracht. Het is de best bewaarde Nuraghe op Sardinië en in 1997 uitgeroepen tot werelderfgoed van de mensheid. Het complex bestaat uit verschillende grote torens en ongeveer 150 stenen huizen.

De zogenaamde Domus de Janas (graftombes) dateren uit het Ozieri cultuurtijdperk (4000-3200 voor Christus) en zijn een van de belangrijkste historische monumenten van Sardinië. Het zijn in wezen stenen tombes, met een andere architectuur dan de Giant's Tombs. De meerderheid van hen verschijnen als gaten in de rots en het is moeilijk te herkennen dat ze de ingangen van de graven zijn. Het wordt sterk aanbevolen om deel te nemen aan rondleidingen, omdat deze moeilijk te vinden en te bezoeken zijn. Het grootste deel van de Domus is te vinden in de provincie Sassari en omgeving.

De Groene Trein is een andere geweldige kans om Sardinië onder een ander perspectief te bezoeken. Een oude locomotief sleurt oude rijtuigen door een sprookjesachtig landschap tussen rotsen, mediterrane struik, zee en meren. Er zijn een aantal verschillende routes die beschikbaar zijn in de zomer. Bovendien kan de trein voor speciale gelegenheden worden gehuurd. Wat een leuke ervaring voor de kinderen!

Enkele van de vele villa's die we aanbieden om de schoonheid van Sardinië te verkennen zijn Villa Baciata dal Sole, Villa Elenoire: luxevilla en Villa Corallo: op een dominante positie.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.