Traditionele festiviteiten op Sardinië

Traditionele festiviteiten op Sardinië
Niet alleen spectaculaire stranden en prachtige natuur, maar er zijn ook veel traditionele festiviteiten op Sardinië en we zullen u enkele interessante details over een aantal van hen vertellen. We raden u aan om tijdens uw vakantie een van deze unieke evenementen te bezoeken.

Il Carnevale is een feest dat over de hele wereld bekend is en op Sardinië is deze traditie erg populair. Het carnaval van Tempio-Pausania is een van de meest populaire in Sardinië. Verschillende dorpen van Sardinië nemen deel aan deze parade en u kunt vele traditionele kostuums zien en alle auto's zijn met zorg en liefde versierd. Een oude traditie van het carnaval is om de koning Giorgio te offeren aan het einde van het carnaval om een ​​vruchtbare grond en een goede oogst te hebben. Ook een van de meest beroemde kostuum is het kostuum van de "mamuthones" met zijn bellen die altijd deel uitmaken van het carnaval in Tempio-Pausania.

La Sartigila in Oristano is een oud riddertoernooi dat altijd de laatste zondag en dinsdag van het carnaval is en de eerste keer in 1546 werd gevierd. De ridders in prachtige kleurrijke kostuums op hun paarden proberen de sterren te vangen met hun lans in volle galop. En ook hier zegt de traditie dat hoe meer sterren ze vangen, de oogst van het jaar zullen zijn. Na het toernooi tonen andere ruiters in kostuums het publiek spectaculaire prestaties op de paarden, ook gedaan in groepen die heel dicht bij elkaar rijden.

Pasqua in Alghero is ook een heel oud feest. De religieuze parades zijn bijna elke dag en vanaf dinsdag en op Paaszondag is er de belangrijkste parade. De hele stad maakt deel uit van deze zeer oude traditie en natuurlijk zie je 's avonds veel mensen buiten vieren. Ze versieren de oude stad op een bepaalde manier met rode lampen en we raden je aan om minstens één keer deel te nemen aan dit oude ritueel.

La cavalcata sarda is eind mei een geweldig evenement in Sassari. Vorig jaar telde de parade 75 groepen die hun traditionele kostuums van bijna alle dorpen op Sardinië presenteerden. Ze brachten ook traditioneel eten, bijvoorbeeld brood of snoep, naar het publiek. Ze droegen de traditionele handgemaakte juwelen die vaak meer dan 100 jaar oud zijn. Verder waren aan het einde van de parade 24 groepen met paarden, allemaal in traditionele kostuums, meer dan 100 paarden hebben deelgenomen aan de parade. 's Avonds in het centrum van Sassari is er een podium waar u kunt genieten van traditionele Sardijnse liederen en dansen. Mis het niet!

Le cantine aperte is een oude traditionele viering van de nieuwe wijnen. Elk dorp viert dit feest op een unieke manier, van augustus tot december vindt u deze evenementen overal op het eiland. Meestal moet je een wijnglas kopen en dan kun je je tour beginnen met het verkennen van het dorp en zijn nieuwe wijnen. In elke wijnkelder kunt u de wijnen met uw glas proberen. Normaal gesproken worden traditionele gerechten en lokale specialiteiten aangeboden in de wijnkelders. Op straat hoor je lokale melodieën en zie je ook traditionele dansen. Bovendien zal in een aantal van de wijnkelders een lokaal koor voor het publiek zingen tijdens de bezoeken.

Mis deze unieke Sardijnse evenementen niet terwijl u in een van onze villa's verblijft! Geweldige ideeën voor een villa zijn Villa Innamorata: strand te voet, Il Saluto del Sole: huis op een klif boven de zee en Villa Violetta 2: met zwembad ideaal voor kinderen.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.