Traditionele zoetigheden van Sardinië

Traditionele zoetigheden van Sardinië
We willen u graag enkele traditionele zoetigheden van Sardinië presenteren die u tijdens uw verblijf moet proberen.

Seadas of "Seada" in Sardinië - is een traditioneel Sardijns dessert gemaakt van gefrituurd gebak gevuld met delicate citroengeurende kaas en bekroond met warme honing of suiker. Normaal gesproken is de kaas die voor Seadas wordt gebruikt een jonge Pecorino.

Amaretto is een koekje met de smaak van bittere en zoete amandelen en wat citroen. Het is een beetje fris van buiten en erg zacht van binnen. Absoluut om te proberen, een van de beste cookies ter wereld.

Su pan 'e saba is een traditionele zoetigheid die ze in de herfst maken voor de eerste november (Allerheiligen) en tijdens de wijnoogst, waar ze ook de sterke drank Sapa produceren. Sapa is een van de ingrediënten voor dit snoepje. Ook geven verschillende soorten noten en rozijnen de zoete smaak aan dit dessert. dit is typerend voor de regio Gallura.


Papassini is een koekje dat normaal gesproken gevuld is met amandelen en rozijnen en is een beetje oranje. Maar op het hele eiland hebben ze verschillende recepten. De basispasta is altijd hetzelfde met eieren, spek, bloem, suiker en melk. En dan vullen ze het met de verschillende ingrediënten ook met chocolade of citroen of walnoten.Origliette zijn snoepjes gemaakt van reuzel, meel, eieren en sougar. Soms voegen ze ook wat citroen- of sinaasappelschil toe. Ze zijn gevormd als plats. Daarna worden ze gebakken en overgoten met verwarmde honing. Het is een typisch snoepje tijdens het carnaval.

Casadinas (formagelle) zijn een typisch pasenzoet. Het is een pasta met een vulling van de volgende ingrediënten: ricotta-kaas of verse kaas, schil van citroen en sinaasappel, vaniglia en rozijnen. Nadat de pasta met de vulling is gevuld, worden de koekjes in de oven gebakken. Om ze te serveren, kunt u ook wat honing of suiker toevoegen als topping.

Tiricche is een zoete typisch uit het noorden van Sardinië. Traditioneel was het ook een snoepje voor Pasen, maar vandaag kun je het het hele jaar vinden bij de banketbakkers. De pasta is gevuld met zoete amandelen, sapa (sterke drank) en de schil van sinaasappel. Dit snoepje wordt ook gebakken in de oven op een lage temperatuur.

Sospiri is een snoepje uit het stadje Ozieri in het noorden van Sardinië. Nog een snoepje met een basis van amandelen, honing, suiker en citroenschil. Rond deze pasta maakten ze een suikersuikerglazuur. Het is een snoepje dat werd gebruikt voor bruiloften en andere ceremonies. Vandaag maken de banketbakkers verschillende sospiris, ook bedekt met chocolat in plaats van suiker en met walnoten in plaats van amandelen en vele andere manieren.

Mustazzoleddus is een ander koekje met zoete amandelen en is een typische kerstzoet. Een koekje gemaakt van een pasta van zoete amandelen, eieren, citroenschil en suiker. Op de bovenkant is er een suikerglazuur en je kunt het versieren met andere snoepjes op de bovenkant zoals chocolaatjes.Aranzada is een typisch snoepje van Nuoro. De voorbereiding van de snoepjes heeft veel tijd nodig. Eerst moet je de sinaasappel schillen en alleen het oranje deel van de schil gebruiken voor het zoete. Je moet het 5 dagen in water laten zodat het de bittere smaak verliest. Dan worden de dunne plakjes van de sinaasappelschil gekookt in honing en suiker. Dan schud je het met zoete amandelen en laat je het afkoelen.Daarna maak je stukken op maat die je wilt en de snoepjes zijn klaar om te eten.Pistiddu
is een zoet koekje van Dorgali. Ondertussen kun je op het hele eiland verschillende vormen ervan vinden. Maar we zullen praten over de traditionele. Het is een pasta gevuld met de sapa-likeur en verse sinaasappelschil, zoals een orangemarmalaat. Deze koekjes worden normaal gesproken gemaakt voor het feest van Sint Antonio in januari.

Nu kunnen we alleen maar zeggen geniet van uw snoepjes in en rond uw villa zoals Villa Profumo di Elicriso: op een steenworp afstand van de zee of Le Sfumature del Melograno: privézwembad aan zee!
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.