Trekking op Sardinië

Trekking op Sardinië is een van de meest populaire activiteiten
Trekking op Sardinië is een van de meest populaire activiteiten tijdens de vakantie op ons prachtige eiland. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te wandelen op Sardinië. Je kunt er wandelen, fietsen of paard of pony rijden. We denken dat te voet of te paard de meest natuurlijke manieren zijn om de wilde natuur van Sardinië te verkennen. Vanzelfsprekend kun je meer plekken verkennen als je loopt, omdat je de plekken kunt bereiken waar je niet op een fiets of op een paard kunt aankomen, bijvoorbeeld kliffen over de zee.

De wilde natuur, ongerepte stranden, uitgestorven vulkanen en spectaculaire rotsen gevormd door de wind op Sardinië zijn absoluut de moeite waard om te verkennen tijdens uw vakantie. Er zijn verschillende touroperators die u oneindig veel tours op het hele eiland aanbieden. Tijdens deze tours kun je genieten van de natuur van dit unieke eiland met al zijn baaien en rotsen en de mediterrane planten. We raden je aan om een ​​aantal uitstapjes in het noorden van Sardinië te maken om het rotsachtige deel van het eiland te verkennen.

Ontdek ook de bergen van Sardinië, waar je karakteristieke dorpjes als Aggius en Luogosanto kunt vinden, die je de mogelijkheid bieden om in contact te komen met een oude cultuur vol tradities. Bijvoorbeeld, Monte Limbara nabij Tempio Pausania is een prachtige trekbestemming. Dit gebied biedt u kleine meren, watervallen en Nuraghes. Als je in de winter op tournee gaat, zul je daar waarschijnlijk wat sneeuw vinden. Op 1359 m is het hoogste punt van deze berg. Tijdens het trekken raden we je aan om een ​​aantal typische gerechten van Sardinië te proberen in een van de dorpen. De gerechten worden er op een traditionele manier gemaakt. Geniet van het fantastische uitzicht over de Middellandse zee.

Ook een fantastische om te doen is naar de beroemde Grotte di Nettuno (grotten) in Alghero of Cala Conone in de regio Ogliastra te, waar je kunt zien hoe het water de rotsen heeft gevormd gedurende duizenden jaren. In de buurt van deze plaatsen vind je ook vele prachtige stranden zoals Cala Luna, Cala Sisine en anderen.

Om al deze trips te doen, raden we je aan om in een van de huizen of villa's in het noorden van het eiland te verblijven, wat een perfect beginpunt is om talloze onvergetelijke tochten te starten. Bijvoorbeeld Costa Paradiso met zijn unieke rode rotsen is perfect voor diegenen die van bergen en rotsen houden, of Lu Impostu voor diegenen die een plat landschap en lange stranden prefereert. Bij Lu Impostu kun je ook een boottocht maken naar het eiland Tavolara. Santa Teresa di Gallura is ook een uitstekend vertrekpunt voor wandelingen met zijn beroemde Valle della Luna.

Er zijn enkele villa's die we met name kunnen aanbevelen zoals Il Faro di Cyrano: privacy, adembenemend uitzicht, Villa Corallo: op een dominante positie en Villa Violetta 1: met perfect zwembad voor kinderen.

Proberen om te geloven!

Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.