Volksfeesten op Sardinië

om te bezoeken

Volksfestivals op Sardinië om te bezoeken
Sardinië zit vol met oude tradities en unieke gebruiken. Veel volksfeesten op Sardinië zijn gebaseerd op een oude cultuur van dit magische eiland. Hier zijn enkele volksfeesten die je tijdens je vakantie op Sardinië niet mag missen.

Sant'Antonio Abate is een feest dat ook bekend staat als een feest van vuur. Het is een van de oudste feesten op Sardinië en het gebeurt elk jaar in de nacht van 16 tot en met 17 januari. In veel dorpen maken mensen grote vuren van verschillende soorten hout en ook mediterrane planten. Het is het begin van het carnaval en de eerste keer van het jaar, wanneer de mensen hun traditionele kostuums aandoen en rond het vuur dansen. De traditie vereist dat ze 3 rondjes rond het vuur maken met de klok mee en tegen de klok in om de lente te vragen warm weer en goed gewas te brengen.

Processione dei Misteri "Lunissanti" vindt plaats in Castelsardo in de week van Pasen. Op Paasmaandag, in de vroege ochtend is er een mis in de kerk van Santa Maria en daarna is er een optocht waar de deelnemers van de "processie" de oude religieuze liederen zingen. De parade brengt hen naar de basiliek "Nostra Signora di Tergu" waar een nieuwe mis wordt gevierd en dan is er een lunch allemaal samen in deopen lucht en dan de terugkeer naar het dorp in de avond. Aan het einde van de parade is er een diner voor iedereen, zoals het laatste diner van Jezus met zijn apostelen. Ook op donderdag en vrijdag zijn er optochten maar de kleinere. Met deze feesten en ceremonies verwelkomen mensen de lente.

Sagra di Sant'Efisio is een groot feest in het zuiden van Sardinië in Cagliari. Elk jaar sinds 1657 in Cagliari vieren ze dit feest / parade in de eerste mei. De legende zegt dat dankzij de Saint Efisio de zwarte dood een einde vond op Sardinië. De parade start in de kerk met de naam Efisio en gaat aan het eind naar Nora. De parade wordt begeleid door bijna alle folkgroepen van Sardinië in de traditionele kostuums en aan het eind ook met ruiters.

San Simplicio is de patroonheilige van Olbia en van de regio Gallura en ter ere van hem elk jaar, in de week rond 15 mei is er een groot feest in Olbia, in het noorden van Sardinië. Elke dag van die week zijn er verschillende feesten in de stad. Van parade in traditionele kostuums over concerten tot traditionele gerechten, je vindt er alles. Het is echt een van de grootste feesten op Sardinië, we raden je absoluut aan om eraan deel te nemen!

I Candelieri is een religieuze feestdag in Sassari. In de avond van 14 augustus is er een parade door de stad met meer dan 100.000 visitators en deelnemers van over de hele wereld. Het is een oude traditie ter ere van Madonna Assunta en met het verzoek om de mensen te beschermen tegen ziekte en epidemieën. Je zult kleine markten en natuurlijk traditioneel eten vinden tijdens deze avond in Sassari.

Sagra del Redentore is het grootste zomerfestival in Sardinië in Nuoro. Met zijn verschillende parades door de stad aan het einde van augustus, is het een spectaculair voor alle toeristen. Heel Sardinië presenteert zijn traditionele kostuums en 's avonds zijn er traditionele Sardijnse dansen en koren. De kleine markten bieden traditioneel eten en de hele stad viert feest. Dit feest is opgedragen aan de Verlosser. Mis het niet!

Sagra del Bovino Gallurese is een feest ter ere van het vee van de regio Gallura dat eind augustus plaatsvindt. Het idee van dit volksfeest is om mensen te laten herinneren aan de goede kwaliteit  van het lokaal rundvlees en het te eten. Maar onlangs is het een enorm volksfeest geworden met steeds meer bezoekers. Er is een grote optocht met de folkloristische groepen van Sardinië en ook met het beroemde vee van Gallura. 's Avonds brengen ze grote tafels voor alle personen en iedereen kan het rundvlees van Gallura en andere typische gerechten van Sardinië proberen.

Festa del Turista ook bekend als Sagra della salsiccia arrosto e del formaggio is een volksfeest voor iedereen die van de tradities van Sardinië houdt. Een parade met de kostuums en daarna vieringen met concerten en dansen uit Sardinië. Tijdens de festiviteiten kunt u de lokale worsten en kazen proberen. Er zijn ook kleine markten met handgemaakte lokale souvenirs. Het volksfeest is altijd halverwege augustus in Aglientu.

Carnevale estivo vindt plaats in Orotelli in de regio Nuoro. In augustus wordt een zomercarnaval gevierd met de traditionele maskers van Sardinië. Het is een prachtig feest met veel deelnemers. Aan het einde van de carnavalsoptocht kunt u lamsvlees en Cannonau-wijn proberen. In het centrum van de stad is een openlucht disco waar je kunt dansen en feesten met de inwoners van Sardinië en ook veel toeristen! Geniet van het feest!

De meest geschikte villa's voor deze evenementen zijn Villa Bufetta: directe toegang tot het strand, Villa Sassifraga: op slechts een steenworp afstand van het strand en Villa Arielle: zwembad en zeezicht.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.