Zeilen op Sardinië

Zeilen op Sardinië
Zeilen op Sardinië is een geweldige ervaring dankzij het kristalheldere water en de unieke baaien van dit eiland. Het noorden van Sardinië met zijn 1897 km lange kustlijn is een waar paradijs, vanwege de natuur en de vegetatie, maar ook vanwege de traditie en cultuur. Er zijn veel afgelegen havens waar je een zeilschip kunt huren of je excursies kunt boeken naar de mooiste stranden.

We raden je aan om naar het Nationale Park van La Maddalena te varen, waar je kunt genieten van enkele van de populaire stranden, zoals Spiaggia Rosa (waarvan de kleur van de zeebodem schelpen zijn van een bepaald eencellig organisme), de Spiaggia del Cavaliere op het eiland Budelli of de stranden van Cala Coticcio. Het nationale park van La Maddalena is ook erg belangrijk vanuit een cultureel en historisch oogpunt, want er is het huis waar Giuseppe Garibaldi,die er zijn laatste periode van zijn leven doorbracht en dat vandaag de dag een museum is van herinneringen en geschiedenis van een van de grootste Italiaanse persoonlijkheden van de achttiende eeuw.

De oostkust is de meest populaire kust voor zeilers omdat de zee kleiner is en beter beschermd is tegen de bergen aan deze kust. Het gebied rond Olbia, Costa Smeralda staat bekend als hotspot voor iedereen die geïnteresseerd is in boten. In de haven van Porto Cervo zie je enkele van de duurste jachten ter wereld. In het hele oostkustgebied zijn ook kleine havens waar je kunt ankeren en genieten van de kleine dorpjes aan de kust en wat typisch Sardisch eten kunt eten. Maar kijk ook absoluut eens naar de westkust van het eiland met zijn prachtige rode rotsen zoals bijvoorbeeld bij Costa Paradiso. De rotsachtige kust biedt unieke baaien en rotsen gevormd door het water en de wind in de loop van jaren en jaren.

De meest geschikte villa's die te huur zijn voor zeilen op Sardinië La Musa: Villa op slechts 100 meter van het strand en Villa Carezza di Mare: privé zwembad.

Maar we raden je natuurlijk aan om, als je tijd hebt, rond het hele eiland te zeilen,er zijn zoveel leuke plaatsen om te stoppen en te ontdekken. Van Nuraghes tot ongerepte stranden en baaien... het wordt een onvergetelijke vakantie.
Back to top

Ontvang ons laatste nieuws!

Meld u aan voor exclusieve e-mailupdates over onze nieuwe villa's, speciale aanbiedingen en vakantie-ideeën.